Sıkça Sorulan Sorular - Volta Motor

Sıkça Sorulan Sorular

Bayilik Başvurusu

Azami sürekli anma gücü 0,25 KW’ı geçmeyen, hızlandıkça gücü düşen ve hızı en fazla 25 km/saate ulaştıktan sonra veya pedal çevrilmeye ara verildikten hemen sonra gücü tamamen kesilen iki, üç, dört tekerlekli araçlardır.

Azami hızı saatte 45 kilometreyi, içten yanmalı motorlu ise silindir hacmi 50 santimetreküpü, elektrik motorlu ise azami sürekli nominal güç çıkışı 4 kilovatı geçmeyen iki veya üç tekerlekli taşıtlar ile aynı özelliklere sahip net ağırlığı 350 kilogramı aşmayan dört tekerlekli L1, L2 ve L6 sınıfı motorlu taşıtlardır. Elektrik ile çalışanların net ağırlıklarının hesaplanmasında batarya ağırlıkları dikkate alınmaz.

Azami tasarım hızı 45 km/saatten ve/veya silindir kapasitesi 50 santimetreküpten fazla olan sepetli veya sepetsiz iki veya üç tekerlekli motorlu taşıtlar ve net motor gücü 15 kilovatı, net ağırlığı 400 kilogramı, yük taşımacılığında kullanılanlar için ise net ağırlığı 550 kilogramı aşmayan dört tekerlekli L3, L4, L5 ve L7 sınıfı motorlu taşıtlardır. Elektrik ile çalışanların net ağırlıklarının hesaplanmasında batarya ağırlıkları dikkate alınmaz.

Elektrikli bisikletler, Karayolları Trafik Kanunu’na göre bisikletlerle aynı kapsam altında değerlendirildiğinden ehliyet gerektirmez. Mopedler, Karayolları Trafik Kanunu gereği M sınıfı ehliyetler ile kullanılabilir. Ancak B sınıfı ehliyet sahipleri M sınıfı araçları da kullanabilmektedir. Motosikletler, Karayolları Trafik Kanunu gereği; Silindir hacmi 125 santimetreküpü, gücü 11 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,1’i geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklar A1 sınıfı, Gücü 35 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,2’yi geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklar A2 sınıfı, Sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklar ise A sınıfı ehliyete sahip olmalıdır.

Elektrikli; mopedler, motorlu bisikletler, motosikletler tescile tabi olduğu için bayi tarafından adınıza, satın aldığınız ürünün bulunduğu araç kategorisinde çıkan ÖTV oranına göre ÖTV ödemesi yapılmaktadır. Elektrikli bisikletler, kickscooter ve teknopedler tescile tabi olmadığı için fabrika tarafından ÖTV'si ödenmektedir.

Benzinli ürün kategorilerinde motor silindir hacmi 100 cc ve üzeri araçlar MTV’ye tabiidir. Elektrikli araç kategorilerinde ise elektrikli motor gücü 6 kW ve üzeri araçlar MTV’ye tabiidir. Volta Motor’da üretilen elektrikli hiçbir araç 6 kW ve üzeri motor gücüne sahip olmadığı için MTV ye tabii değildir.

Volta Motor’da üretilen ürünler arasında elektrikli bisiklet, kickscooter ve teknoped kategorisinde bulunan hiçbir ürün için plaka şartı aranmamaktadır. Benzinli; moped, motosiklet, Elektrikli; moped, motorlu bisiklet ve motosikletler için plaka tescili gerekmektedir.

Kullanıcılar öncelikle araçlarını teslim aldıktan sonra bir ay içerisinde garanti başlangıcı yaptırmalıdırlar. Yetkili servisler aracılığı ile garanti başlangıcı yapıldıktan sonra düzenli olarak periyodik bakımlar Volta Motorun yetkili servislerinde gerçekleştirilmelidir. Kullanıcılar periyodik bakımları ve garanti koşullarının detaylarını kullanım kılavuzunda da inceleyebilirler. Garanti süreçleri hakkında bilgilendirme metnimizde detayları inceleyebilirsiniz.